Vergeving is de “geheime” formule bij onvervulde wensen

Mensen die constant problemen ervaren in hun leven zijn dikwijls gebonden aan haat en wrok en houden gedachten van wraak of vergelding vast. Dit alles komt echter als een boemerang naar hen terug.

Over het belang van “vergeving” zijn al massa’s woorden en boeken geschreven. Het grootste misverstand hierbij is dat mensen denken dat vergeving betekent dat je de andere zijn daden goed praat. Dat alles daardoor zomaar voorbij kan gaan. Vergeving wil echter niet zeggen dat alles zomaar vergeten kan worden. Vergeving wil wel zeggen dat jij jezelf vrij maakt van de blokkades die je tegenhouden om meer geluk te ervaren in het leven.

Het vergevingsproces vormt een vacuüm en maakt plaats om nieuwe dingen aan te trekken

Vergeving kan de vacuüm vormen die de weg vrijmaakt naar overvloed en succes

  • Wanneer je veel pijn of woede hebt, kan het moeilijk zijn om te vergeven. Veel mensen voelen weerstand tegen vergeving omdat ze denken dat dit wil zeggen dat alles dan ook vergeten is. Maar het woord “vergeven” wil eigenlijk zeggen “geven aan”. Dit wil zeggen om oude ideeën, gevoelens en emoties of omstandigheden los te laten, ze weg te geven aan het universum, zo dat er iets beters in de plaats kan komen.
  • Soms moet je dingen loslaten voor er iets anders in de plaats kan komen. Dit geldt ook voor het vasthouden van emoties zoals wrok of haat tegen iemand. Door deze los te laten maak je plaats voor betere omstandigheden, je kan betere ideeën krijgen, je zal je sterker en krachtiger voelen en meer harmonie voelen in al je relaties. Door te vergeven stap je uit de slachtofferrol en neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. De ander zal je leven niet meer bepalen.

Vergeving is geen daad van zwakte, het is een daad van moed, kracht en vertrouwen!

Wanneer een probleem hardnekkig in je leven aanwezig blijft, dan is het dikwijls omdat er nood is aan vergeving

Vasthouden aan wrok of haat is hetzelfde als het vasthouden van een gloeiend heet ijzer. Het zal je blijven verbranden, telkens weer, tot je het loslaat.

  • Mensen die constant problemen ervaren in hun leven zijn dikwijls gebonden aan haat en wrok en houden gedachten van wraak of vergelding vast. Dit alles komt echter als een boemerang naar hen terug. Indien slechts één persoon, die verbonden is met het probleem, start met het proces van vergeving, zal iedereen die erbij betrokken is erop reageren en zullen ze zich gezegend voelen. De oplossingen zullen volgen dan.
  • Wanneer je jezelf hoort zeggen: “hij of zij krijgt wat hij/zij verdiend”, “ik zal hem of haar nog wel krijgen”, of “ik wens deze persoon niets goeds toe”, kijk dan uit, want het is net deze attitude die ervoor kan zorgen dat je onvervulde wensen onbeantwoord blijven. Vasthouden aan zulke wrok is hetzelfde als het vasthouden van een gloeiend heet ijzer. Het zal je blijven verbranden, telkens weer, tot je het loslaat.
  • Haat, wrok of vergeldingsdrang sluiten al de deuren die nodig zijn voor het vervullen van je wensen. Hou jij vast aan vergelding, of aan iets of iemand slecht te behandelen, en hou je dit stevig vast in je geheugen? Dan heb je moed nodig om dit los te laten. Uitvluchten zoeken voor je gedrag en een ander verwijten maken voor jouw problemen zorgt ervoor dat je wensen onvervuld blijven.

Gebeden van vergeving breken alle muren en struikelblokken af die het goede van jou weghouden.

Drie technieken voor vergeving

1 Wanneer je het moeilijk vindt om te vergeven:

Soms vinden we het moeilijk om iemand te vergeven. Het enige wat je nodig hebt is je bereidheid om het te doen. Blijft er toch weerstand aanwezig kunnen we hierbij altijd hulp van bovenaf vragen. Wanneer je het moeilijk vindt om te vergeven kan je onderstaand gebed gebruiken:

(zelf gebruik ik liever het woord “God” in mijn gebeden, maar voor sommige mensen is dit moeilijk, gebruik dan in de plaats het woord “Universum”.)

GOD, (OF UNIVERSUM) HET LUKT ME NIET OM OP MENSELIJK VLAK TE VERGEVEN, MAAR U KAN DIT WEL. VERGEEF HEM/HAAR (NAAM PERSOON) AUB DOOR MIJ. HELP MIJ OM DEZE SITUATIE IN LIEFDE LOS TE LATEN. GODDELIJKE (OF UNIVERSELE) LIEFDE DOET NU ZIJN WERK IN DEZE SITUATIE.

2 Hoogste vorm van gebed:

Gebeden van vergeving van en voor diegenen die jou kwaad gedaan hebben, je bedrogen of gekwetst hebben, zijn de hoogste vorm van gebeden, doch ze zijn tevens het moeilijkst. Maar ze zijn ook het meest belonend en zuiveren je ziel op een diep niveau. Affirmeer:

“IK NEEM NU AFSTAND VAN MIJN OORDELEN, MIJN HAAT, WROK OF VERWIJTEN DOOR ZACHTE VERGEVENDE LIEFDE. DEZE VERGEVENDE LIEFDE MAAKT MIJ VRIJ.

3 Vergevingstechniek die een vacuüm kan vormen voor eender welk goeds jouw leven nodig lijkt te hebben op dit moment:

Zit elke dag een half uur en vergeef in gedachten iedereen waarvan je voelt dat je er niet mee in harmonie bent, waar je kwaad op bent, waar je wrok of haat voor voelt, of waar je weerstand voor voelt. Wanneer je iemand beschuldigd hebt van een onregelmatigheid, wanneer je ruzie gemaakt hebt met iemand, wanneer je onvriendelijk geweest bent tegen iemand, wanneer je op iemand kritiek geuit hebt, of wanneer je geoordeeld hebt over iemand. Heb je iemand bedrogen of ben je oneerlijk geweest, vraag dan in gedachten om (hun) vergeving. Onbewust zullen zij reageren.

Vraag ook vergeving voor jezelf wanneer je jezelf beschuldigd hebt, of voelt dat je gefaald hebt of denkt dat je fouten gemaakt hebt.

Zeg in gedachten tegen anderen:

DE VERGEVENDE LIEFDE VAN GOD (OF HET UNIVERSUM) MAAKT ONS VRIJ. GODDELIJKE (UNIVERSELE) LIEFDE SCHEPT NU PERFECTE RESULTATEN EN ALLES IS GOED TUSSEN ONS. IK KIJK NAAR JOU MET LIEFDE EN IK BEN BLIJ MET JOUW SUCCES, OVERVLOED, EN COMPLEET GELUK. IK WORD VERGEVEN EN BEGELEID DOOR GOD’S (DE UNIVERSELE) LIEFDE EN ALLES IS GOED.

Wanneer je iedere dag een half uur spendeert aan vergeving zal je merken dat er regelmatig namen of situaties in je gedachten komen van dingen die je al lang vergeten was. Wanneer deze dingen boven komen, gebruik ze dan in het proces van vergeving. Biedt hun allemaal woorden van vrijheid, loslaten en vergeving aan.

Vergeven doe je niet voor een ander, maar voor jezelf. Door te vergeven maak je energie vrij waardoor alles terug kan beginnen stromen.

Vergeving is een proces dat tijd nodig heeft. Meestal gaat het met vallen en opstaan. Neem er tijd voor wanneer jij er klaar voor bent. Om succes te hebben zal je het proces regelmatig moeten herhalen. Doe dit tot je voelt dat je weerstand verdwenen is, en je je vrij voelt. Je zal het voelen wanneer het zo ver is. Het is een intens proces, maar je doorzetting zal altijd beloont worden. Ik wens je veel moed en kracht om eraan te beginnen.

Vergeving bevrijdt je van het verleden en maakt plaats vrij voor een gelukkige toekomst

Wil jij je ook bevrijden van het verleden?

Dit kan in de online Ho’oponopono workshop:

https://degelukkigemens.wordpress.com/speciale-hooponopono-workshop/

Ik wil heel graag over je ervaringen horen. Laat hieronder een reactie achter als deze technieken iets voor jou betekent hebben of als je vragen hebt.

Heb je het moeilijk om te vergeven? Of ervaar je problemen en weet je niet hoe je eraan kan beginnen? Neem gerust contact met mij op. Ik ondersteun je graag bij dit proces. https://degelukkigemens.wordpress.com/contact/

Gepubliceerd door De Gelukkige Mens

Coach/teacher/speaker

Plaats een reactie