Van spontane genezingen van kanker naar nieuwe wandelgroepen………

Van spontane genezingen van kanker naar nieuwe wandelgroepen………

Onlangs las ik het boek “Radical Remission” van Dr Kelly Turner. Een geweldig boek dat zeker het lezen waard is. Hierin beschrijft zij de resultaten van haar onderzoek dat ze deed bij meer dan 1000 patiënten die op spontane wijze genazen van ernstige of zelfs terminale kanker. Dr Turner, een onderzoeker en psychotherapeut die gespecialiseerd is in integratieve oncologie, las toevallig ergens een artikel over radicale genezingen. Toen ze dit ging navragen bij de oncologen waar ze mee samen werkte ontdekte ze dat elke dokter minstens één iemand kende in zijn praktijk die op onverklaarbare wijze genezen was. Doch, hier werd nooit over gesproken, erger nog, meestal werd er aan deze mensen gevraagd om dit zeker niet verder te vertellen aan andere patiënten, kwestie van geen valse hoop te geven.
Wat Dr. Turner echter nog het meest verbaasde was dat geen enkele dokter ooit de moeite had genomen om aan zijn cliënt te vragen wat ze anders gedaan hadden in hun leven, of welke middelen/therapieën ze gevolgd hadden, buiten hun conventionele methode, die de oorzaak konden zijn van hun genezing.
Dat was voor haar dus de reden om zelf een onderzoek te starten.
De resultaten van deze studie leidden tot 75 factoren die patiënten over het algemeen aanduidden als onderdeel van hun genezing, maar het meest verbluffende was dat 9 van die factoren bij vrijwel iedereen vernoemd werd als zijnde de echte oorzaak van hun genezing.
Welke 9 onderdelen veranderden al deze mensen in hun leven?

1)  Het radicaal veranderen van je voedingspatroon. (gezonder eten, meer fruit en groenten,biologische producten, geen alcohol, geen suikers, geen vlees, organisch of gefilterd water drinken, elke ochtend water + citroensap drinken enz…)

2)  Het in eigen hand nemen van je gezondheid. (niet passief zitten toekijken, de bereidheid nemen om te veranderen, leren omgaan met weerstand van anderen (die het niet eens zijn met alternatieve methoden) zelf beslissingen nemen wat ze zouden doen, kennis opdoen, zelfonderzoek doen, meer beweging nemen, meer van de natuur genieten, enz…)

3)  Vertrouwen en volgen van je intuïtie. (luisteren naar wat hun eigen intuïtie/lichaam hun vertelde, nee durven zeggen als het niet goed voelde, aandacht geven aan hun dromen, gaan doen wat ze graag deden, hun hart volgen,….)

4)  Kruiden en voedingssupplementen gebruiken. (immuunsysteem versterken, detoxen,

5)  Loslaten van onderdrukte emoties. (loslaten van het verleden, loslaten van woede, verdriet, schuldgevoelens, loslaten van stress en angst….)

6)  Versterken van positieve emoties. (dagelijks meer blijheid, vreugde en liefde in hun leven brengen, dankbaarheid oefenen, bewust (slecht) nieuws/media vermijden, naar lachfilms kijken, zelf bewust meer lachen,leren knuffelen, iets doen voor andere mensen, vriendelijkheid en mededogen gaan oefenen, eigen negatieve emoties verwerken en loslaten, vergeven, gezelligheid opzoeken, gaan wandelen of andere activiteiten ondernemen, dansen, zingen…..)

7)  Omarmen van sociale ondersteuning. (liefde leren ontvangen, u geliefd voelen, de sociale omgeving aanpassen, beroep doen op familie en vrienden, gelijkgestemden zoeken, enz…)

8)  Het verdiepen van je spirituele verbinding . (mediteren, bidden, yoga, onvoorwaardelijke liefde ervaren, ademhalingsoefeningen, wandelen, aansluiten bij een gebedsgroep,  andere spirituele oefeningen aanleren,….)

9)  Sterke redenen hebben om te leven. (diep vertrouwen hebben, je leven de moeite waard maken, nog iets willen uitbouwen, een doel hebben, iets willen betekenen voor de medemens, dromen willen waarmaken, …..)

9 onderwerpen die het meer dan waard zijn om goed over na te denken. Hoeveel van deze onderdelen pas jij nu al dagelijks toe in je leven? Zijn het er 9? Proficiat!
En wanneer je het nog niet doet. Is het niet gek dat we eerst ernstig ziek moeten worden eer dat we deze levenswijzen echt gaan integreren in ons eigen leven. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat er hier voor mij zeker nog enkele uitdagingen liggen. Vooral op gezondheidsvlak dan, al doe ik flink mijn best om hier verandering in te brengen. (nr 1 en 4)
Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik aan die andere punten de voorbije jaren al flink gewerkt hebt.

Ik vond het alleszins een prachtig en zeer inspirerend boek. Volgens mij zijn deze 9 levenswijzen niet enkel goed voor het helen van kanker, maar evenzeer voor het helen of voorkomen van vele andere ziekten. En de gedachte liet me niet meer los om hier wat meer mee te doen.
De laatste tijd word ik zo dikwijls geconfronteerd hetzij via mijn coachingspraktijk,  via FB of via andere kanalen, met verhalen van mensen die het op persoonlijk of emotioneel vlak zwaar hebben, met verhalen van mensen die op zoek zijn naar meer rust of vrede in hun leven, met verhalen van mensen die ziek zijn, enz….

Van daaruit vroeg ik me af hoe ik hierbij kon bijdragen, wat was er mogelijk om gelijkgestemden samen te brengen? Op welke manier konden een deel van deze 9 punten aangewend worden om meer blijheid, vreugde of geluk in iemands leven te brengen?
En toen kwam ik onderstaande prachtige spreuk van Rene Speelman alias Jabbertje tegen:

IPHONEFUN 25 MEI 2015 027

En dat was net wat ik nodig had. “Loop een stukje met mij mee….” bracht mij op het idee…….
Van samen te wandelen, van samen te zijn, van samen te genieten van de natuur, van samen te luisteren, te delen, en nog zoveel meer.

Heb jij zin om aan te sluiten bij een wandelgroepje? Heb jij zin om een stukje mee te lopen?
Sluit je dan gratis aan bij het wandelgroepje. Tips voor een leuke naam zijn altijd welkom.
De wandelingen zullen (onder voorbehoud) 1x per maand  doorgaan op zaterdagnamiddag van 14u tot ongeveer 17u. 

Voor meer informatie: kijk op de “wandelpagina”

Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten.

Lieve groet
Lydia

voorinschrijving mag, maar is niet verplicht.

Gepubliceerd door De Gelukkige Mens

Coach/teacher/speaker

Plaats een reactie